etusivuseppätakoraudastajalometalleistaIvary Vimmivary vimmivaryvimm

 

     

Ivary Vimm (s. 81) on synnyinjuuriltaan virolainen ja oppinut sepäntaidot jo kotimaassaan. Vuonna 2002 hän tuli opiskelemaan Suomeen Seinäjoen koulutuskeskuksen taidon ja kulttuurin oppilaitokseen Jurvaan, josta valmistui vuonna 2005 metallialan artesaaniksi. 2010 Ivary valmistui artenomiksi (kiviesine- ja korumuotoilu) Saimaan ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on suorittanut korualan 3D- mallintamisen ja työstön erikoistumisopinnot 2011. Syksyn 2008 Ivary oli opiskelijavaihdossa Yhdysvalloissa.

Taontatöiden valmistamisen lisäksi Ivary on pitänyt taontakursseja jo kouluaikanaan. Hän on ollut mukana myös erilaisilla messuilla ja tapahtumissa esittelemässä tuotteitaan sekä esiintynyt taontanäytöksissä. Vuonna 2004 Ivary osallistui taonnan Suomenmestaruuskilpailuihin Petäjäveden Kyläsepässä.

Tällä hetkellä Ivary keskiittyy jalometallisepäntaitojen kehittämiseen. Taitavissa käsissä syntyy koruja niin kullasta kuin hopeasta, jalokivillä tai ilman. Hän pitää arvossa selkeää, tarkaa ja ammattitaitoista työtä, jossa kuitenkin näkyy käsityön jälki. Ne yhdessä idean kanssa antavat korulle elävyyttä ja tarinan. Ivary on myös erittäin kiinnostunut jalokivistä ja niiden tutkimisesta. Hänelle onkin erittäin tärkeää käyttää koruissaan vain aitoja jalokiviä.

Jo lapsena Ivary oli kiinnostunut koruista, rautaesineistä ja antiikista. Hänen haaveenaan oli takoa raudasta miekka ja kehittyä taitavaksi sepäksi. Hän on koko elämänsä ajan tavoitellut unelmaansa vaikeuksista huolimatta, ja matkan varrella siitä on kehittynyt jälleen uusia unelmia ja tavoitteita. Käsityö ja taide on tie, jolla kehittyy ja oppii ikuisesti uutta, se on tie jolla Ivary tahtoo kulkea.